Памперси и мокри кърпички за най-малките

  • 12 426
  • 13
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 965
Тази тема май вече е коментирана доста пъти в другия форум, но аз пак да попитам.
Понеже вече е време да купим памперсите и мокрите кърпички за родилното (а пък и за след прибирането вкъщи), тази събота сме решили да ходим до "Метро", че май там ще излязат по на сметка (само за болницата ще трябват около 100-тина бройки - по 5 броя на ден за всяко бебе). Можете ли да ми препоръчате някоя марка (напоследък чувам не особено ласкави отзиви за "Памперс", а за други просто не се сещам). Кърпичките също "ме хвърлят в музиката" - има какви ли не - с алое, с лайка и т.н.

# 1
  • София
  • Мнения: 512
Миличка относно памперсите в началото ние бяхме на Fixies(немски) обаче не знам дали сега ги внасят и Hugis или такива които започват не от 3кг а от 2. Разбираш - заради мерките ни. После за да спестя парикчи през деня им слагах по - евтинки Baby sisters , Happy babies , а за през нощта им слагах Pampers.
Сега ползваме такива без алое защото едното ми  момче се обрива. (bimbo&bimba , Mammia, Fipiи др )
За кърпичките си взехме от МЕТРО - Aro (не са лоши) - сега има голямо разнообразие наистина. Дори наскоро попаднах на Нивея с крем - много за готини .

# 2
  • Мнения: 4 965
Теди, много ти благодаря. Да си призная честно - някои от марките, които си изброила не ми говори нищо (ще има да се "зверя" по щандовете  Shocked ). Трябва да си ги запиша преди да тръгнем да купуваме.  Grinning
А тези кърпички Aro - не са ли същите, като освежаващите кърпичките за възрастни (белички със сини надписи)? Ако са те - сигурно наистина са добри - аз често си купувам такива.

# 3
  • Мнения: 826
Мила Азаф,от на4алото до сега използвам само ''Хъджис'',пробвала съм  вси4ки марки,които има на на6ия пазар и стигнах до извода,4е те са най-удобни. Laughing
Един ка6он от 164 бр. при нас струва 28$,как е в БГ?
Мокри кърпи4ки си вземам на ''памперс'',сега пуснаха едни с лавандула,страхотни са!
Мися,4е ще трябва да пробва6 от вси4ки марки,за да ре6и6 кои са най-добри,затова като на4ало-не се запасявай с много. Wink

П.С.Защо трябва да си носи6 памперси в родилния дом,те не дават ли оттам? Embarassed

# 4
  • Мнения: 229
Ние сме твърдо на Памперс - еднократните пелени и кърпичките. Много съм доволна от тях, но ти сама ще откриеш кои ще са ти на удобни и изгодни. Тези с алое не всички деца ги понасят добре - едната ми дъщеря се изрива от тях.
На Хъджис са също много добри, но са по-скъпи.

# 5
  • Мнения: 4 965
twins_mama написа:
"П.С.Защо трябва да си носи6 памперси в родилния дом,те не дават ли оттам? "

В родилното дават всичко (шишета, биберони, дрешки за бебите, нощници и т.н. за майките), с изключение на памперси и дамски превръзки. Твърдят, че идеята била майките сами да си изберат каква марка ще ползват, а аз си мисля, че е заради икономии, но нямам нищо против (и без това от години ползвам само 1 марка превръзки и не бих се навила на други).
Тези "Хъджис" също не съм ги чувала (ама то аз други освен "Памперс" не знам и затова питам). Щом вече 2 мами ги хвалят, може и от тях да пробвам. Сигурно наистина ще взема поне на 2-3 фирми, за да ги пробвам.
А дали няма някакви неароматизирани кърпички (натурални)?
Лошото е, че още нямам никаква ориентация - нито в качество, нито в цени.  Rolling Eyes

# 6
  • Мнения: 2 051
Цитат на: twins_mama
П.С.Защо трябва да си носи6 памперси в родилния дом,те не дават ли оттам? Embarassed


Има места, където и нощница и чаршаф не ти дават, не само памперси, всичко де носи от вкъщи....

# 7
  • Мнения: 4 965
vedrra написа:
"Има места, където и нощница и чаршаф не ти дават, не само памперси, всичко де носи от вкъщи...."

Естествено, всичко зависи от болницата. Аз лично не бих отишла в такава.

# 8
  • Мнения: 903
Ох, темата е доста стара, ама мен сега ми дойде до главата и реших да ви разкажа. Ние почнахме на Памперс, нали уж са най добрите, а и само на тях намерихме от 2 до 5 кг., но все сме със изприщени дупета и нищо не помага. Вече не знам какво да правя, а не смея да ги сменя да не стане по-лошо. Дайте съвет моляви.

# 9
Ние сме пробвали Pampers, но след като открихме Huggies (имат и размер 2-5) сме само на тях, много добре поемат и не предизвикват никакви възпаления. Ина4е в на4алото трябва да мажете доста дупетата с крем (на цинкова основа), аз използвах на Johnson.
Кърпи4ки също използваме или Huggies или Pampers Sensitive, но винаги ги мия с вода след като сваршат голямата работа.
Успех

# 10
  • Мнения: 903
Благодаря много, наистина ще пробваме с Huggies. А кърпичките ползвам някаква куча марка, може би е от тях. Ще ги сменя. Ох, пазара е пренаситен с хиляди продукти, направо се побърквам какво да избера. Ще послушам съвета ти Vex, благодаря ти още веднъж.

# 11
  • Мнения: 7 640
ние сме на Pampers Newborn, имат 2-5 кг 44бр в пакет, нямаме оплаквания. Мокрите кърпи също са на тази марка. Дупетата мием почти при всяка подмяна.
Скоро минахме на другите Памперс-и 3-6 кг Laughing, дано и с тях да сме о.к.

# 12
  • Мнения: 903
Момичета оправихме дупетата newsm44. Намерихме един крем чудо - Baby Tan. Много ефикасен. За няма два дена и дупетата станаха пак белички. Вече не вярвах, че ще ги видя здрави. Ако имате нашият проблем не се чудете.

# 13
  • Мнения: 7 640
Baby Tan   е страхотен, бях го похвалила в една друга тема, но явно не си попаднала на нея. Оце едно потвърждение, че не винаги марковите стоки са толкова върховни.

Общи условия

Активация на акаунт